Landsbygdsambassadörer Fliseryd

Landsbygdsambassadörerna är en del av inflyttarprojektet och insatsen ”Hem till…X”. Målsättningen är att lyfta fram spännande profiler från pilotområdet Fliseryd, som med sina historier visar upp en mångfacetterad bild av livet på landet. Ambitionen är att inspirera andra att våga ta steget och flytta till landsbygden.

Lovisa, Fliseryd

Från heltidsanställd spårvagnsförare i Sveriges näststörsta stad till arbetslös husägare i en liten by i de östra Smålandsskogarna, vidare till fullbokad fönsterhantverkare och framgångsrik egenföretagare. Låter det som en galen, nästintill påhittad historia? Ja kanske – det är i varje fall inte en väg som trampats av så värst många andra. Det är dock den resa som gjorts av Lovisa Cederlöf, boende i Fliseryd och ägare av Kvillens Fönsterhantverk. 

Marcus & Jessica, Fliseryd

Ett av landsbygdens största problem är att traktens unga vuxna lämnar platsen för att studera på universitet eller högskola. Majoriteten kommer därefter inte tillbaka utan blir antingen kvar på studieorten eller följer jobben till storstäderna. Marcus Läggeberger och Jessica Bertilsson hör inte till denna skara. De gjorde i stället raka motsatsen – de valde att stanna kvar och satsa på sin hemmaort. Numera driver de ett fastighetsbolag med inriktning på hyreslägenheter och är engagerade i samhällsföreningen och lokal politik. Det här är ett par som brinner för att utveckla orten Fliseryd så väl som landsbygden i stort 

Emma & Peter, Fliseryd

Emma och Peter Källström är välkända profiler i Fliseryd. En av dem har bott här hela sitt liv och den andra flyttade hit på grund av kärleken. Båda har ett stort engagemang i föreningslivet så väl som platsen. Det här är ett par som inte är rädda för att rycka in och hjälpa till med stort som smått. Det som fick dem att slå rot i Fliseryd var dels möjligheterna till ett prisvärt boende, dels närheten till jobb, skola, fritidsaktiviteter och naturen.