NÄRINGSLIV OCH SYSSELSÄTTNING

En kvinna håller en mobiltelefon i handen

Ny kommunikation för turism och näringsliv på Vikbolandet

Projektet syftar till att synliggöra och marknadsföra Vikbolandets turism och näringsliv. Inom projektet ska en webbsida, med möjlighet att laddas ned som en applikation, tas fram.

En påse med färska grönsaker

Lokal serviceutveckling – för ökad service på landsbygden

Inom projektet kommer lanthandlare, gårdsbutiker och andra aktörer att erbjudas stöd för att hitta nya former av service för ökad lönsamhet.

En kvinna utklädd till troll tittar fram bakom en sten.

Skärgårdstrollet på Aspöja

Det behövs mer saker att göra för barn på Aspöja! Från den uppmaningen fick Ulrika Gustafsson en idé om att bygga upp ett lekområde med inspiration från boken ”Skärgårdstrollet”.

Ställplatser Eriksviks hamn

Eriksviks hamn på södra Finnö har goda förutsättningar för att på sikt kunna bli en populär turistdestination. Så här vill Eriksviks Hamn AB utveckla sin verksamhet med en ställplatscamping för 10 husbilar.

Grönsaker i en korg

Aspöja Grönt

Företaget Aspöja Grönt växer och vill även kunna erbjuda odlingskurser. För att kunna anställa personal och kunna ta emot kursdeltagare på ön ska en gammal drängbostad byggas om.

Mannes växthus

Företaget Mannes Trädgård ska utveckla sin verksamhet och anlägga ett växthus med plats för café och konferenslokal.

En kvinna håller en mobiltelefon i handen

Lokala livet-nyheter med lokalt fokus

Det finns behov av nyhetsrapportering med lokalt fokus. Det vill företaget Media Trio AB förbättra genom en digital nyhetssajt för Valdemarsviks kommun.

Egentillverkad gelato på Rodga

Lina Lundqvist som driver Café Rodga Spis ska skapa förutsättningar för att kunna erbjuda en ny produkt- egentillverkad gelato.