Marcus Ottosson

Marcus Ottosson är en av våra landsbygdsambassadörer i inflyttarprojektet och insatsen ”Hem till Misterhult”. Han representerar Misterhultsområdet i Oskarshamns Kommun.

 

Marcus Ottosson, Klintemåla

Marcus Ottosson är bördig från Oskarshamn, men flyttade från staden på 90-talet. Just nu delar han sin tid mellan Linköping, där han jobbar som musiklärare, och Klintemåla där han tillsammans med sin parhäst Fredrik Wenell driver gästhamnen och caféet Valborgs i Klintemåla. Marcus berättar att han gärna hade varit heltid i Klintemåla, men att det får vänta ett par år tills barnen har flugit ut.

Fredrik däremot, han har tagit steget, och bor sedan två år tillbaka permanent på plats i Klintemåla. Både Marcus och Fredrik lämnade Oskarshamn, som så många andra ungdomar, för att studera och se världen. De har båda levt storstadslivet, men säger att var sak har sin tid, och att de kände att ju äldre de blev desto mer längtade de efter en lugnare livsstil med naturen som fond. Att valet föll på just Klintemåla beror på att båda killarna förälskat sig i kvinnor som bott och spenderat mycket tid på platsen. Kopplingen till platsen är stark. Det är nämligen så att svärmor Eva-Marie växte upp i Klintemålas affär, som från slutet av 40-talet drevs av hennes föräldrar. Dagens ”Valborgs i Klintemåla” har fått sitt namn efter svärmor Eva-Marie vars fullständiga namn är just Valborg Eva-Marie.

 

”Här kommer man ner i puls och kan varva ner”

Det gemensamma företaget började så smått växa fram redan för 10 år sedan. På den tiden var det inte aktuellt att ta över något arrende, men idéerna och visionen fanns, så när chansen kom för fyra år sedan så tog de över både gästhamn och butik. Sedan dess har det hänt en hel del. Målet har varit att skapa en gemytlig mötesplats, där bemötandet står i fokus och utbudet är valt med eftertanke. Det ska kännas att här finns både själ och hjärta. Numera är Valborgs i Klintemåla mer än bara gästhamn och butik, det arrangeras olika evenemang i from av quizkvällar, föreläsningar, stand-up och spelningar, och man kan även hyra kajaker. Marcus och Fredrik har många tankar kring hur de kan fortsätta utveckla verksamheten och ser mycket potential i att kunna samarbeta med andra aktörer i närheten.

Marcus och Fredrik är eniga i vad det bästa är med att bo i Klintemåla. Det är lugnet, stillheten och den vackra naturen. Här kommer man ner i puls och kan varva ner. Det är helt enkelt en fantastisk plats att bo och jobba på, säger Marcus. Jag är glad att jag får chansen att dela med mig av detta till våra besökare, avslutar han.

 

Läs mer om Valborgs i Klintemåla här: valborgsiklintemala.com 

 

Text och bild: Jenny Svendsby