Sarah Isaksson & Andreas Lundkvist

Sarah och Andreas är landsbygdsambassadörer i inflyttarprojektet och insatsen ”Hem till Misterhult”. De representerar Misterhultsområdet i Oskarshamns Kommun.

 

Sarah och Andreas, Gässhult

Sarah och Andreas bor i Gässhult i Misterhultsbygden och driver tillsammans det bolaget Your Adventures Sweden. Sarah har även företaget Hippofysen, där hon erbjuder fysioterapi för hästar. Your Adventures Sweden har vuxit fram ur hobbyverksamheten Stenbrottets Flugfiske, och kommer initialt att arrangera fiskeresor, men det finns även planer på att starta upp turridning. Paret har därtill många spännande idéer för framtida satsningar och hur de kan fortsätta utveckla sin verksamhet. Redan nu har Andreas dragit igång ett projekt för att skapa en konstgjord ström, något som han säger är helt unikt i Sverige och som kommer att bli positivt för fisk och andra djur i området.

 

”Det bästa med att bo just i Misterhult är att det är en sådan god gemenskap och att det är otroligt vackert. Här finns den perfekta blandningen av skog, sjö och skärgård”

Paret är båda inflyttade till trakten. Sarah kommer ursprungligen från Kiruna, men flyttade 2004 till Figeholm för att testa på något nytt. Att det blev just Figeholm berodde på att hennes bror redan bodde där och att hon fick jobb på ABB. 2017 träffade hon kärleken, Andreas, och 2018 lämnade han stadslivet i Västerås för att flytta ihop med Sarah i Gässhult.

Båda två älskar livet på landet och kan inte tänka sig en bättre plats att bo på. Det absolut bästa är lugnet och närheten till naturen. Andreas tycker att det är rena drömmen att bo mitt sitt fritidsintresse (och jobb) och han längtar inte tillbaka till storstaden. ”När jag först kom hit så tyckte jag att det var för tyst och jag var nog lite rädd när det knakade till i skogen, nu är det helt tvärtom, jag älskar att vara omringad av ljuden från naturen istället för skrål och sirener.”

”Det bästa med att bo just i Misterhult är att det är en sådan god gemenskap och att det är otroligt vackert. Här finns den perfekta blandningen av skog, sjö och skärgård”, säger de med ett leende.

 

Läs mer om flugfiske i stenbrotten i Misterhult: stenbrottetflyfishing.com

Läs mer om Hippofysen: hippofysen.se

 

Text och bild: Jenny Svendsby