Aspöja Grönt

 

 

Om projektet

Aspöja Grönt odlar och säljer grönsaker och delikatesser på Aspöja. I en gårdsbutik kan man bland annat handla tomater, paprika, gurka, sallad, squash, aubergine, vitlök och egentillverkad pesto och inläggningar.

Verksamheten har på senare år växt och och mer personal behöver anställas under vår och sommar. Det finns även planer på att utöka verksamheten med odlingskurser under resterande del av året då odling och försäljning inte upptar all tid. För att kunna anställa mer personal och kunna ta emot kurdeltagare behövs boende då det inte är så lätt att ta sig till ön med kollektivtrafik om man inte har egen båt.

På fastigheten finns en lada med en gammal drängbostad. Genom att inom projektet bygga om den till en modern lägenhet på 40 kvm skulle den både kunna användas till säsongsanställd personal och kursdeltagare.

Grönsaker i en korg

Projektets mål

Projektet mål är att efter ombyggnad ska det finnas ett modernt boende för 2-5 personer anpassat för att ta emot säsongsarbetare och kursdeltagare.

 

Projektet har prioriterats av Kustlandet styrelse men väntar på det formella beslutet från Jordbruksverket. Sökande får påbörja projektet men det görs då på egen risk innan de fått det formella beslutet.

Om projektet

Projektperiod
23.11.22-24.08.30

Projekttyp
Projektstöd till företag
Insatsområde
Näringsliv och sysselsättning

Projektägare
Aspöja Grönt. Lotta Leino enkild firma

Projektledare
Lotta Leino

Webb och sociala medier

Om finansiering

Beviljat leaderstöd
124 000 kronor

Egen privat finansiering
124 000 kronor

Total finansiering
248 000 kronor

Leaderstödet består av finansiering från EU och staten
Ingående EU-medel har beviljats ur:
Landsbygdsfonden