Skärgårdstrollet på Aspöja

Inom projektet ska det skapas ett nytt besöksmål för barnfamiljer på Aspöja.

Om projektet

Inom projektet ska det byggas upp en lekpark/attraktion på Aspöja med inspiration från figurerna och miljön i boken Skärgårdstrollet av Elin Söderholm. Hos ”Skärgårdstrollet på Aspöja” kan barnen få möjligheten att lära sig om naturen och fantisera ihop berättelser som leder till lek. Här ska det finnas möjlighet att kunna klä ut sig till små troll och vissa tider kommer det arrangeras aktiviteter som bland annat innefattar pyssel, korvgrillning och mindre utflykter. Verksamheten kommer drivas av Ulrika Gustafsson, M.Gustafson Lantbruk AB. Idén till projektet grundar sig i att det behövdes mer saker att att göra för barnfamiljer på ön för att locka fler besökare. Ulrika som även driver uthyrningsverksamhet av stugor kommer samarbeta med den lokala restaurangen Forsmans  på Aspöja. 
 

Projektets mål

Målet med projektet är att skapa en lekmiljö med inspiration från boken Skärgårdstrollet. En ny tjänst och ett nytt besöksmål för barnfamiljer på Aspöja. Projektet ska bidra till fler besökare och är ett nytt samarbete mellan verksamheterna på ön.

 

Projektet har prioriterats av Kustlandet styrelse men väntar på det formella beslutet från Jordbruksverket. Sökande får påbörja projektet men det görs då på egen risk innan de fått det formella beslutet.

Om projektet
Projektperiod
23.03.24-24.06.30
Projekttyp
Projektstöd till företag
Insatsområde
Näringsliv och sysselsättning
Projektägare
M Gustafsson lantbruk AB
Projektledare
Ulrika Gustafsson
Om finansiering
Beviljat leaderstöd
146 335 kr
Egen privat finansiering
62 715 kr
Total finansiering
209 050 kr
Leaderstöd till företag består av finansiering från EU och staten.
Ingående EU-medel har beviljats ur:
Landsbygdsfonden