Pågående

En kvinna håller en mobiltelefon i handen

Ny kommunikation för turism och näringsliv på Vikbolandet

Projektet syftar till att synliggöra och marknadsföra Vikbolandets turism och näringsliv. Inom projektet ska en webbsida, med möjlighet att laddas ned som en applikation, tas fram.

En påse med färska grönsaker

Lokal serviceutveckling – för ökad service på landsbygden

Inom projektet kommer lanthandlare, gårdsbutiker och andra aktörer att erbjudas stöd för att hitta nya former av service för ökad lönsamhet.

En kvinna utklädd till troll tittar fram bakom en sten.

Skärgårdstrollet på Aspöja

Det behövs mer saker att göra för barn på Aspöja! Från den uppmaningen fick Ulrika Gustafsson en idé om att bygga upp ett lekområde med inspiration från boken ”Skärgårdstrollet”.

Ställplatser Eriksviks hamn

Eriksviks hamn på södra Finnö har goda förutsättningar för att på sikt kunna bli en populär turistdestination. Så här vill Eriksviks Hamn AB utveckla sin verksamhet med en ställplatscamping för 10 husbilar.

Utveckling av Sandfjärdsbadet

Sandfjärdsbadet i Ramsdal ska bli en mer attraktiv, välkomnande och tillgänglig badplats. Inom projektet, som drivs av Ek. Föreningen i S:t Anna skärgård, ska det bland annat byggas en handikappanpassad toalett, skapas lekområde och grillplatser.

Discgolf-skogsbana

Föreningen Hälsobolaget ska anlägga en 9-håls discgolfbana i ett skogsområde på Grännäs IP.

En hand som håller i en frispee

Utveckling av Skedshult discgolfbana

Nu ska discgolfbanan i Skedshult utvecklas till en bana som passar både nybörjare och avancerade spelare på tävlingsnivå.

Sandviken

Med ett nytt klubbhus i Sandviken kan Krokeks IF utveckla och utöka barn- och ungdomsverksamheten.

En skiss över Rönö Festplats

Rönö festplats

Rönö bygdeförening ska skapa en ny tillgänglig mötesplats för julmarknader, teaterföreställningar, konserter, utomhusbio och traditionella midsommarfiranden.

Bottna Bygdegård-Aktivitetshus året runt

Projektets syfte är att skapa förutsättningar för fler aktiviteter året runt genom energieffektivisering.

En man som ror

ORKamera 2.025

Oskarshamns roddklubb (ORK) har återuppstått och ska nu utveckla verksamheten för att locka en yngre generation.

Hjortberget

Hjortbergets skidklubb vill vidareutveckla fritidsområdet runt Hjortberget till en anläggning som ska kunna användas av fler föreningar och motionärer året runt.

Grönsaker i en korg

Aspöja Grönt

Företaget Aspöja Grönt växer och vill även kunna erbjuda odlingskurser. För att kunna anställa personal och kunna ta emot kursdeltagare på ön ska en gammal drängbostad byggas om.

Mannes växthus

Företaget Mannes Trädgård ska utveckla sin verksamhet och anlägga ett växthus med plats för café och konferenslokal.

En kvinna håller en mobiltelefon i handen

Lokala livet-nyheter med lokalt fokus

Det finns behov av nyhetsrapportering med lokalt fokus. Det vill företaget Media Trio AB förbättra genom en digital nyhetssajt för Valdemarsviks kommun.

Egentillverkad gelato på Rodga

Lina Lundqvist som driver Café Rodga Spis ska skapa förutsättningar för att kunna erbjuda en ny produkt- egentillverkad gelato.

Äldre personer kastar discgolf

Tillgänglighetsanpassad discgolfbana

Nu ska det bli lättare för äldre och personer med begränsad rörlighet att spela Discgolf. Inom projektet ska Östra Ryds IF bygga trappor, spång, broar och bänkar utmed banan.

Barn med olika etnicitet spelar fotboll

Fotboll på landsbygden

Projektets syfte är att stärka fotbollsföreningar på landsbygden. Med stöd och utvecklingsarbete om bland annat drift, skötsel och ledarförsörjning vill föreningarna bemöta framtida utmaningar.